Traag maar meeslepend Zusje

Waardring: 6.2
Aantal pagina’s: 352

Zusje gaat over Beatrice; haar zus is vermoord en terwijl iedereen ervan overtuigd is dat het om zelfmoord gaat weet Beatrice wel beter en gaat op onderzoek uit.
Het boek is geschreven in de vorm van een brief aan Tess (het zusje) waarin Beatrice het verloop van haar onderzoek en gedachten beschrijft. Je gaat gedurende het boek steeds meer met Beatrice meeleven en het frustreert dan ook dat zij zo oneerlijk wordt behandeld. Beatrice beschrijft uitgebreid haar emoties over de dood van haar zusje. Het is daardoor vaak aangrijpend, vooral als je net zelf iemand verloren bent.

Zusje is Rosamund Luptron haar eerste boek en dat merk je wel, het verhaal komt dan wel snel op gang maar daarna verloopt het in veel stukken traag. Voor een eerste boek vind ik dat Rosamund het erg goed heeft gedaan maar ik had meer spanning verwacht. Ze heeft na dit boek alweer 2 nieuwe titels op haar naam staan waar ik wel benieuwd naar ben.
Het boek bestaat uit korte hoofdstukken wat het prettig lezen maakt en je gaat er snel doorheen.

Al met al een goed boek ik miste alleen wel vaak de drang om verder te lezen maar ik wilde uiteindelijk wel graag weten hoe het afliep.


Achterkant van het boek

Tijdens een zondagse lunch krijgt Beatrice een paniekerig telefoontje uit Londen: haar zus Tess wordt vermist. Ze zijn elkaar een beetje uit het oog verloren sinds Beatrice van Londen naar New York verhuisde, maar nu springt ze op het vliegtuig om haar zus te gaan zoeken. Naarmate Beatrice meer ontdekt over de omstandigheden rond Tess’ verdwijning, komt ze tot de schokkende conclusie dat ze eigenlijk heel weinig over haar zus weet. Haar familie geeft het al snel op en Beatrice komt volledig alleen te staan, maar dat maakt haar des te vasthoudender in haar gevaarlijke zoektocht naar de waarheid. Daarbij stuit ze op een angstaanjagend complot, waarvan zijzelf het volgende slachtoffer dreigt te worden…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.