Slim, hard met soms iets teveel diepgang herman koch

Waardering: 6.8
Aantal pagina’s: 160

Weer een luisterboek voor mij en deze keer van Herman Koch. De woorden van een nogal grove schrijver continu in m’n oor was even wennen. Het enige andere boek dat ik van Koch heb gelezen is ‘Het Diner’ en dat is toch al een tijdje terug. Ik was de grofheid en uitgebreide uitweidingen vergeten. Jeetje wat kan deze man ”lullen” vooral in het begin van het boek, ik had soms het idee dat het eigenlijke verhaal nooit meer verder zou gaan. Toch was het boeiend genoeg om verder te lezen, dit komt mede doordat je aan het begin al een stukje van het einde leest en je graag wilt weten hoe deze situatie tot stand is gekomen.

Marc Schlosser is huisarts en heeft veel bekende mensen als zijn patiënten. Mede omdat Marc wat ”makkelijker” is met het voorschrijven van pilletjes en lang de tijd neemt per afspraak. Aan het begin wordt al duidelijk dat Marc tijdens het uitoefenen van zijn beroep bewust iets verkeerds heeft gedaan bij 1 van zijn patiënten. Maar waarom? En heeft hij daarin juist gehandeld? Marc kijkt terug hoe het zover heeft kunnen komen en dat begint meer dan een jaar geleden waarin je het verloop van de verschillende gebeurtenissen leest. Overigens worden niet alleen de gebeurtenissen beschreven maar ook uitgebreid de gedachtegang van Marc.

Ik vond het al met al een goed en soms een mysterieus/spannend boek, geen boek dat je na een drukke dag moet lezen overigens want ontspannen doe je er niet van. Er komen niet veel personen in voor en dus ook weinig ”verdachten”. Ik vond het jammer dat het soms wat traag was. Doordat Koch telkens uitwijkt naar een ander thema of iets zo uitgebreid beschrijft dat je weer uit het verhaal wordt gezogen, maakt het soms een stuk minder spannend. Overigens dus toch spannend genoeg om door te lezen en het verhaal zit uiteindelijk goed in elkaar. Marc zijn grove en sarcastische manier van denken heeft ook wel weer iets humoristisch, al hoop ik niet dat mijn huisarts ook zo denkt haha.


Achterkant van het boek

Zomerhuis met zwembad is een spannende roman van Herman Koch, de schrijver van het Boekenweekgeschenk 2017. Hierin heeft huisarts Marc Schlosser een medische fout begaan, waardoor beroemd acteur Ralph Meier overlijdt. Maar is het wel een fout, of heeft het alles te maken met de gebeurtenissen in het zomerhuis van het echtpaar Meier?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.