Traag en treurig maar blijft pakkend witte jasmijn

Waardering: 7.3
Aantal pagina’s: 665

Ik heb lang over dit boek gedaan, niet alleen omdat ik heel druk ben geweest met het voorbereiden van mijn wereldreis (waar ik nu middenin zit) maar ook doordat dit boek soms wat langdradig kan zijn. Daarentegen zaten er hoofdstukken tussen waar ik niet meer in kon stoppen en bleef het verhaal van Pree me pakken. Ondanks dat ik soms een tijd niet had gelezen, wanneer ik het boek weer oppakte wist ik nog precies waar ik was gebleven. Dat betekend dus wel dat het om een speciaal verhaal gaat dat je niet snel loslaat.
Het is erg mooi geschreven, niet alleen leef je mee met Pree maar je maakt ook kennis met de cultuur in India. Ik ben veel nieuwe woorden tegengekomen en het eten in India lijkt me niet altijd verkeerd.

Pree maakt veel mee in de periode van haar leven dat dit boek beschrijft en eigenlijk is niks van dat alles leuk te noemen. Ze heeft een zwaar leven en dat op jonge leeftijd. Ze is eigenlijk Engels maar leeft in het plaatsje Lahore in India, ze is in India geboren en spreekt de talen. Ze ziet er alleen niet perse Engels uit wat ze verwijt aan de zon en het zware werk dat ze altijd doet.
Ze doet altijd haar best voor iedereen maar krijgt er weinig voor terug en ze moet heftige keuzes maken, waar ze totaal niet achter staat, om verder te komen in haar leven.

Een boek die je niet gelezen MOET hebben maar zeker ook geen waste of time. Heel mooi en weer eens wat anders. Ik heb niet met kromme tenen gezeten van de spanning maar het is een boek met een boeiend verhaal en vele boodschappen/levenslessen.


Achterkant van het boek

Een jonge vrouw zoekt naar een plek om zich thuis te voelen Witte Jasmijn is het spannende en dramatische verhaal van de eigenzinnige Pree Fincastle en haar zoektocht naar geluk en liefde in Noord-India halverwege de negentiende eeuw. Pree groeit op in een bescheiden missieziekenhuis net buiten Lahore. Haar leven als fatsoenlijke missionarisdochter verandert volkomen als haar vader sterft en zijn vele geheimen een voor een worden onthuld. Verstoten door de kerk en zonder geld op zak gaat ze op zoek naar haar jeugdliefde Kai, de enige die ze durft te vertrouwen. Maar Kai is niet de man die ze denkt dat hij is. De geheimen die hij met zich meedraagt onthullen de schokkende waarheid van haar familiegeschiedenis en brengen Pree naar een nieuwe wereld en een nieuw leven. Van de nauwe straatjes en kleurrijke bazaars van Peshawar tot de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya, Witte Jasmijn is een adembenemende vertelling van liefde, tragedie en hoop. Een verhaal om nooit meer te vergeten.

1 reactie op Witte jasmijn – Linda Holeman

  1. Altijd bijzonder een verhaal over persoonlijke ervaringen en opvattingen in een omgeving die niet (altijd) daarmee overeenstemt. Goede toelichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.