Intrigerend maar langzaamhet veilige huis

Waardering: 6.5
Aantal pagina’s: 380

Eindelijk weer eens een boek van Nicci French en ik ontving hem als audioboek van mijn lieve vadertje. Ik vind een audioboek tussendoor soms echt ideaal; tijdens het rijden, de was opvouwen, een stuk wandelen etc. Je bent er dan ook zo doorheen (misschien wel iets te snel) en ben je het verhaal toch ook sneller weer kwijt. Ik vond het heerlijk even mijn oordoppen in te doen en op te gaan in de spanning van een typisch Nicci French boek. Ik heb al meerdere boeken van dit duo gelezen maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ze nooit zo blijven hangen.
Op het moment zelf vind ik ze wel altijd pakkend en spannend dus was ik zeker niet teleurgesteld toen ik dit boek opgestuurd kreeg.

Een tienerslachtoffer van een moordaanslag, die het heeft overleeft, wordt ondergebracht bij Sam; specialist op het gebied van posttraumatische stress stoornissen. Dit is voor haar een uitgelezen kans om haar theorie├źn in de praktijk te brengen. Er groeit langzaam een band op maar je weet dat er elk moment iets staat te gebeuren. Wat dat precies is zie je niet snel aankomen en je zou bijna denken dat het boek op de helft al is afgelopen. Maar niks is minder waar, er is nog een onopgelost mysterie dat Sam hoe dan ook op moet lossen.

Zoals vaak met de boeken van Nicci French worden de personages niet echt uitgelicht. Ze blijven oppervlakkig, wat ik aan de ene kant erg jammer vind maar aan de andere kant leest het lekker makkelijk weg. Je weet bij dit boek wel dat Sam erg op de proef wordt gesteld, niet alleen op persoonlijk vlak maar ook wat betreft haar werk. Het is allemaal soms wat traag en de spannende stukken zijn snel voorbij. Met verliezen wordt ook wel erg nuchter omgegaan naar mijn mening. Kortom een middelmatig Nicci French boek dat soms best spannend is en lekker wegleest (of luistert). Zeker pakkend genoeg om tot het einde door te gaan en zeer vermakelijk als luisterboek.


Achterkant van het boek

Een brute moordaanslag in een huis in een rustige, rijke buurt van een Engels provinciestadje resulteert in twee doden. Het derde slachtoffer, een tienermeisje, wordt in veiligheid gebracht in het huis van dr. Samantha Laschen, specialist in de behandeling van posttraumatische-stress-stoornissen.Wat begint als een gunst en een psychiatrisch experiment, eindigt voor Sam in een vlucht om haar eigen geestelijke gezondheid te bewaren, de waarheid boven tafel te krijgen en alles wat haar dierbaar is in leven te houden.

1 reactie op Het veilige huis – Nicci French

  1. Wat ik uit de beoordeling begrijp is dat het duo wel betere boeken heeft geproduceerd. Jammer dat de personages wat oppervlakkig worden beschreven. Ik ga toch eens kijken wat de top 10 is van dit duo.
    Dank voor de toelichting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.