Tranentrekker en de moeite waard hoes-toen-ik-je-zag-rgb-def

Waardering: 8.0
Aantal pagina’s: 288

Wat is dit een meespelend verhaal en wat heeft Isa dit allemaal goed beschreven. Weer een boek dat ik tijdens het reizen niet weg heb kunnen leggen. Je voelt je betrokken bij hun leven en kunt nu zien wat er achter de schermen gebeurde, hoeveel deze mensen echt van elkaar hielden en hoe mooi hun leven had kunnen zijn als de ziekte van Antonie niet in de weg had gestaan. Je weet natuurlijk al vanaf het begin wat er aan het einde gaat gebeuren maar alsnog heb ik wel een traantje moeten laten.

Het boek gaat uiteraard over het verhaal van Isa en Antonie maar ook over hun carrières en hoe zij in het leven van tv-sterren terecht zijn gekomen. Het gaat ook niet alleen over hoe Antonie veranderd maar ook hoe Isa zich ontwikkeld.
Hun leven ziet er in de bladen, achter de camera’s en op tv zo goed uit maar in werkelijkheid gaat het langzamerhand steeds slechter met Antonie en dus ook met hun relatie. Isa beschrijft hoe zij en Antonie elkaar hebben leren kennen, hoe zij steeds meer van elkaar hielden, de opvoeding van hun kinderen en uiteindelijk de dood van Antonie (al wordt er niet in vermeld hoe hij zichzelf om het leven heeft gebracht en dit is ook nergens terug te vinden). Daarnaast komen er ook hele persoonlijke momenten in het boek voor en zelfs een aantal pagina’s van Antonie z’n dagboek. Hoe het leven van Isa en de kinderen daarna nog verder gaat wordt kort beschreven en daarin zie je hoe sterk deze vrouw is.

Isa beschrijft heel goed hoe het is om met een manisch depressief persoon te leven en waarom ze er pas zo laat achter kwam dat er iets mis was. Dit kwam grotendeels omdat Antonie bipolair was en dus veel stemmingswisselingen had die lange tijd aanhielden.

Soms is het wat langdradig, het is nu eenmaal een levensverhaal van een koppel. Ze verhuizen een paar keer en gaan soms voor je gevoel bijna elk hoofdstuk op vakantie. Toch beschrijft ze hoe Antonies depressiviteit telkens erger wordt en dus ook elke vakantie minder leuk is. Proficiat voor Isa hoe zij dit allemaal heeft beschreven en ik weet zeker dat het heel moeilijk geweest moet zijn. Een boek dat je gelezen moet hebben!


Achterkant van het boek

Isa Hoes en Antonie Kamerling ontmoeten elkaar tijdens de audities van Goede Tijden, Slechte Tijden en worden verliefd. De buitenwereld ziet een stralend stel, maar in werkelijkheid kampt Antonie steeds vaker met depressies. Isa probeert haar gezin bij elkaar te houden, tot Antonie op 6 oktober 2010 besluit zijn leven te beëindigen.
Toen ik je zag is niet alleen een ode aan een veelzijdig talent en een portret van twee mensen die zielsveel van elkaar hielden, het is ook een zeer aangrijpend relaas over leven met een echtgenoot die lijdt aan depressiviteit.
Voor deze speciale editie maakte Isa een selectie uit hun meest persoonlijke archief. Het boek bevat nieuwe foto’s van Antonie, Isa en hun gezin, maar ook nooit eerder gedeelde brieven en notities.

1 reactie op Toen ik je zag – Isa Hoes

  1. Pfff al weer zo lang terug. Wat gaat de tijd snel! Ja tragisch maar ook dapper om het op te schrijven. Kan wellicht helpen voor soortgelijke situaties. Dank wederom voor de heldere beschrijving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.