Pakkend met onverwachte wendingensneeuwval

Waardering: 7.0
Aantal pagina’s: 320

Het eerste boek dat ik van Gerritsen heb gelezen. Eigenlijk totaal verkeerd want dit boek behoord tot de Rizzoli/Isles serie en is daarvan het 8e boek. Gelukkig kunnen de boeken ook apart van elkaar gelezen worden en kon ik alsnog goed meekomen in het verhaal en de karakters. De naam zegt het al; het verhaal speelt zich grotendeels af in de sneeuw en dat was toch wel een beetje gek. Ik heb Sneeuwval namelijk gelezen tijdens de hete zomerdagen in Sydney maar kon de kou bijna voelen die uit dit boek kwam.

Het boek gaat over Maura die, tevens in de gehele serie, patholoog-anatoom is. Ze heeft op privé gebied wat struggles en besluit mede daarom op een uitnodiging van een oude vriend in de gaan tijdens een congres. Een paar dagen met nog 2 vrienden van hem skiën lijkt haar wel wat. Je kunt al raden dat er van dat skiën nooit iets gekomen is. Ze raken namelijk vast te zitten door de verschrikkelijke sneeuwval en schuilen in een uitgestorven dorpje waar ze de meest vreemde dingen aantreffen. Het lijkt net of de bewoners alles uit handen hebben laten vallen en er vandoor zijn gegaan. Het wordt daarna een groot mysterie wat hier is gebeurd en even dacht ik dat er nog weerwolven en geesten aan te pas zouden komen.

Het is een boek dat je makkelijk wegleest maar daarentegen niet snel weglegt. Er gebeurt genoeg en er zijn maar weinig langdradige stukken, daar hou ik van! Wat ik wel jammer vond was dat het niet nagelbijtend  spannend was. Sneeuwval schijnt ook anders te zijn dan dat de lezers van haar gewend zijn. Daar kon ik na dit boek nog niet over meepraten maar het boek was goed genoeg dat ik na deze nog een boek van Gerritsen ben gaan lezen. Mocht je de Rizzoli/Isles serie willen lezen begin dat met: ”De Chirurg”.


Achterkant van het boek

Nadat patholoog-anatoom Maura Isles een medisch congres in Wyoming heeft bezocht, komt haar auto in de bergen vast te zitten in de sneeuw. Ze zoekt haar toevlucht in het afgelegen dorp Kingdom Come. Daar treft ze een bizarre situatie aan: in twaalf huizen staat het eten onaangeroerd op tafel en staan de auto’s nog in de garages. De bewoners lijken echter in rook opgegaan.
Een week later krijgt rechercheur Jane Rizzoli in Boston het nieuws dat er in een ravijn in de buurt van Kingdom Come een verkoold lichaam is gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.