Spannend debuut Bjork - Ik reis alleen 2D

Waardering: 8.4
Aantal pagina’s: 400

We zijn alweer 2 maanden aan het reizen en ik heb geen tijd gehad om te schrijven maar wel om te lezen! Ik loop dus weer een aantal boeken achter.
Over ”Ik reis alleen” heb ik wat langer gedaan, niet omdat het een slecht boek is, maar we hadden het druk met het verkennen van Australië.
Ik had al veel goede recensies gelezen over dit boek en was daarom wel heel benieuwd. Het is voor een thriller een vrij dik boek maar dat maakt bij deze thriller gelukkig niet uit. Er komen namelijk vrij veel karakters in voor en deze worden goed maar niet te uitgebreid omschreven. Daardoor zijn er tevens veel karakters die verdacht zijn en dat maakt het erg spannend.

Holger en Mia vormden vroeger al een team bij moordzaken maar door een ongelukkige situatie moest dit worden stopgezet. Echter, wanneer er een ernstige moordzaak op de proppen komt is het van groot belang dat deze 2 breinen weer een team gaan vormen. Naast Holger en Mia hun verhaal zijn er nog vele sub-verhalen die (zoals het hoort) uiteindelijk allemaal samen vallen. Heerlijke puzzel-thriller.

In het begin had ik er wat moeite mee om in te komen. Het gaat dan over Mia waarin veel herhaling voorkomt en naar mijn mening iet wat overdreven omschreven allemaal. Vooral wanneer ze even verderop eigenlijk heel gemakkelijk over te halen is om alles stop te zetten. Verder vond ik het een goede Scandinavische thriller met daarin alles wat een goede thriller nodig heeft. Samuel is verder gegaan met de verhalen over Holger en Mia in een volgend boek, ik ben benieuwd!


Achterkant van het boek

Op het Noorse platteland wordt een zesjarig meisje gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom. Ze draagt vreemde poppenkleren en er hangt een vliegtuiglabel om haar nek met de tekst ‘Ik reis alleen’. Na een intern onderzoek werd inspecteur Holger Munch overgeplaatst naar een regionaal politiebureau. Maar als het land wordt geteisterd door een sluwe moordenaar, wordt zijn team weer tot leven gewekt. Zijn prioriteit is om zijn beste onderzoeker, de extreem getalenteerde maar depressieve Mia Krüger, uit haar zelfgekozen isolement te halen. Dat is echter nog niet zo makkelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.