Spannend, verdrietig en meeslependde-nachtegaal-kristin-hannah

Waardering: 8.8
Aantal pagina’s: 528

Ik was al een keer eerder begonnen in De nachtegaal, maar dan de Engelse versie. Ik kon mijn gedachte er toen niet goed bijhouden door de rompslomp waarin ik me bevond.
Allebei mijn ouders hebben dit boek gelezen en mijn moeder gaf nogmaals aan toch nog eens in het boek te beginnen. Ik ben blij dat ze dat heeft gedaan want de Nederlandse versie heb ik uiteindelijk verslonden. Ik ga zeker nog meer boeken lezen van Kristin Hannah.

Het boek speelt zich af de gehele periode van de 2e wereldoorlog en verteld het verhaal over 2 zussen die afzonderlijk van elkaar een dappere rol spelen in deze afschuwelijke tijd. Ze wonen in Frankrijk en ondanks dat zij zussen zijn hebben ze toch een geheel ander leven opgebouwd. Dit komt mede door de dood van hun moeder op jonge leeftijd en de opvoeding van hun drankverslaafde vader. Tijdens de oorlog krijgt Viann te maken met de legering van een Duitse officier in haar huis en Isabelle krijgt een grote rol in het verzet.
Een aantal hoofdstukken gaan ook over het heden want 1 van de  zussen leeft nog en je weet tot aan het einde niet wie dat is.

Ik had een beetje moeite met inkomen in het verhaal, dat wel. Niet alleen de eerste keer maar ook de tweede keer was dit toch weer het geval. Maar even doorzetten en dan heb je ook wat! Elk hoofdstuk gaat over het verhaal van een andere zus en meestal krijg ik dan wel een voorkeur, in dit boek had ik dat niet. Ik was helemaal in een andere wereld tijdens het lezen van dit boek en vooral tegen het einde kon ik niet meer stoppen. De tranen waren soms niet te houden en als een boek dat met je kan doen dan heeft Kristin het goed op papier weten te zetten. Er zitten soms wat stukjes in die wat traag/saai zijn en het wordt misschien iets te laat  echt spannend in het boek. Dat neemt echter niet weg dat het een prachtverhaal is!


Achterkant van het boek

De zussen Viann en Isabelle hebben altijd een goede band gehad, ondanks hun verschillen. Isabelle, de jongste en brutaalste van de twee, woont in Parijs, terwijl Viann op het platteland van Frankrijk een rustig bestaan leidt met haar man Antoine en hun dochtertje. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en Antoine moet meevechten.

Met het voortduren van de oorlog wordt niet alleen de relatie tussen de zussen zwaar op de proef gesteld, maar ook hun moed en hun gevoel voor goed en fout. Kan Viann haar beste vriendin verraden als het leven van haar kind op het spel staat? Moet Isabelle haar familie in gevaar brengen als dat betekent dat ze levens kan redden? Hoe kan je overleven als de wereld om je heen in elkaar stort?

2 reacties op De nachtegaal – Kristin Hannah

  1. Ik heb het boek gelezen. Begin komt wat traag op gang maar het is een aanrader!
    Geeft naast het verhaal een beeld van hetgeen zich onder meer heeft afgespeeld in de tweede wereldoorlog. Zeker daar waar van onrechtmatig verkregen macht wordt geprofiteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.