Meeslepend en moeilijk weg te leggen het-meisje-in-de-trein

Waardering: 8.6
Aantal pagina’s: 360

Echt weer eens een spannend boek dat ik in 4 dagen heb uitgelezen ondanks het drukke schema tijdens onze wereldreis. Het boek geeft een bepaalde sfeer waar je in meegaat en waardoor je telkens over het boek blijft nadenken. De sfeer is moeilijk te omschrijven maar het is op een bepaalde manier mysterieus en je weet niet goed wie je nu wel of niet moet geloven. Het boek is lekker vlot geschreven waardoor je continu in spanning zit en het leest weg als een trein (haha). Een echte thriller dus.

Het verhaal wordt uit het oogpunt omschreven van 3 vrouwen op verschillende tijdstippen. Rachel heeft daarin de hoofdrol maar omdat ze drankverslaafde is, liegt en veel domme keuzes maakt weet je niet of je haar wel kunt vertrouwen. Ze zit elke dag in dezelfde trein en kijkt naar de huizen die voorbij komen waarvan 1 in het speciaal want daar woont haar droomkoppel. Iets dat zij ook zo graag weer zou willen maar is kwijtgeraakt, door onder andere haar drankprobleem. Ze laat haar fantasie de vrije loop en het koppel zelfs verzonnen namen gegeven. Maar op een ochtend ziet ze iets dat niet kan kloppen, maar heeft ze het wel goed gezien of was ze weer dronken…? Dan begint de ellende want die avond verdwijnt de vrouw van het droomkoppel en wordt als vermist opgegeven. Rachel raakt verstrengeld in het onderzoek en tot het laatste moment is het spannend wie hier achter zit.

Soms wist ik niet meer of ik het nou een vreemd boek vond of leuk maar het bleef me toch pakken. Dit kwam niet alleen door het sfeertje in het boek maar ook door de aparte personages waarvan ik telkens maar niet wist voor wie ik nu moest zijn. Soms dacht ik echt over Rachel haar keuzes van; ‘ah komop nou!’ wat erg frustrerend was. Je kunt vanaf het begin al weten wie de dader is maar ik wist het pas op +/- bladzijde 300. Zeker een boek die je gelezen moet hebben en er is nu ook een film van. Deze heb ik nog niet gezien want ik hou er persoonlijk van eerst het boek te lezen voor de film te zien. Enjoy!!


Achterkant van het boek

Rachel is na haar scheiding depressief en aan de drank. Ze woont op kamers bij een vriendin in Ashbury. Ze heeft geen werk, maar de treinreis van Ashbury naar Londen vindt ze prettig dus forenst ze iedere dag heen en weer. Iedere dag stopt de trein voor een rood sein bij een rijtje leuke huizen in een Londense buitenwijk en vanuit de trein volgt Rachel in een van die huizen het leven van wat ze een droomechtpaar noemt, een knap, romantisch stel. Ze heeft er hele fantasieën bij. Een paar huizen verwijderd van haar droomechtpaar woont haar ex-man met zijn nieuwe vrouw Anna. Geleidelijk aan, heen en weer springend in de tijd, ontrolt deze verrassende thriller zich in drie verhaallijnen: die van Rachel, die van Megan, de vrouw van Rachels droomechtpaar, en die van Anna, de nieuwe vrouw van Rachels ex. Rachel zakt steeds verder af in de drank en verloedering en op een dag verdwijnt Megan spoorloos. En Rachel heeft een keer iets merkwaardigs gezien bij haar droomechtpaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.