Goed begin, open einde liefde

Waardering: 5.8
Aantal pagina’s: 176

Wanda Reisel mag dan wel vele boeken geschreven hebben en daarmee vele prijzen hebben gewonnen, maar ik weet na dit boek dat zij niet mijn favoriete schrijfster is. Het is saai en te diepzinnig, overigens had ik hem wel binnen 2 dagen uit. Het is een dun boek en als je er eenmaal inzit leest het vlot weg.

Liza komt tijdens een hele hete zomerse dag een paar brieven tegen van haar man. Ze gaat op onderzoek uit op social media en komt erachter dat hij een dubbelleven heeft. Om dit te verwerken gaat ze naar het aquarium en tussen haar gedachtes door omschrijft ze hier en daar een vis die langs zwemt. Liza denkt veel en diep na, gaat ze Luc hiermee confronteren wanneer hij terugkomt van zijn maandelijkse ”zakelijke” trip naar Amerika of laat ze het los omdat ze zelf ook niet een geheel zuiver geweten heeft?

Leg dit boek niet weg, lees het gewoon in 1 keer uit. Dan is het nog best een goed verhaal waar je over gaat nadenken wat jij in een soortgelijke situatie zou doen. Het speelt zich echt alleen in die 2 uur af (van 5 tot 7) en je bent continu in de gedachten van Liza. Over het heden, hoe ze over de situatie denkt en het verleden.
Een lekker vlot dun boek had ik even nodig op reis, ik vond deze op mijn e-reader en had hem inderdaad zo uit, maar niet perse met veel plezier. Ik denk dat, als je het een tijdje weglegt, je er niet zomaar weer inkomt. Sorry Wanda, maar je hebt mijn enthousiasme niet aangewakkerd.


Achterkant van het boek

Journaliste Liza Wolf komt bij toeval achter het dubbelleven van haar man. Aangeslagen gaat ze naar het Aquarium bij haar in de buurt om in duisternis op dit dilemma te broeden. Wraak is een gerecht dat koud geserveerd wordt, dat weet ze, maar deugt ze zelf eigenlijk wel?

1 reactie op Liefde tussen 5 en 7 – Wanda Reisel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.