Spannend met een verrassende ontknopingkraam

Waardering: 7.5
Aantal pagina’s: 336

Dit is typisch zo’n boek dat je binnen 3 dagen uit kunt hebben (als je de tijd hebt natuurlijk). Ik had dat nog genoeg op het zwembad bedje in Bali 2 maanden geleden. Een heerlijk vakantieboek dus, overigens geen fijn boek mocht je zwanger zijn of zelf een kraamhulp hebben. Dan zou ik hem toch nog even laten liggen hoor! Leuk om weer eens een thriller van eigen bodem te lezen.

Dit boek heeft 3 vrouwelijke hoofdpersonages; de één zielig, de andere stoer en de laatste wreed. De personages worden al snel duidelijk maar welk verband deze met elkaar hebben niet. Je denkt alles over de personages te weten omdat je elk hoofdstuk met 1 van de 3 ”meekijken en denkt”. Echter niets is minder waar, iedereen heeft immers zo zijn geheimen. De ontknoping is onvoorspelbaar en triest met een abrupt einde.

Onmiskenbaar een spannende thriller waarin alles aan het einde pas echt duidelijk wordt. Je weet dat er iets te gebeuren staat… Maar wat en met welke intentie? Het verhaal gaat allemaal op een prima tempo en omdat er ook niet veel personages in voorkomen is het allemaal goed te volgen. Het is wel echt een thriller voor vrouwen en naar mijn mening een strand/zwembad boek. Heb je zin in een onvoorspelbaar en spannende thriller die makkelijk weg te lezen is, dan zit je met de kraamhulp helemaal goed.


Achterkant van het boek

Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. De baby is lief en gezond, maar Didi’s herstel gaat langzaam.

Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.