Opbouwende spanning en vol complotteninferno

Waardering: 8.5
Aantal pagina’s: 480

Mijn eerste boek van Dan Brown en dus ook mijn eerste boek uit de serie over professor Robert Langdon. Eerst heb ik nog even de films ”Angels and Demons” en ”De Da Vinci Code” gekeken voor ik aan dit boek begon. Ik moet zeggen; ik heb er van genoten en snap nu heel goed waarom mensen zo van deze boeken houden. Het blijft zo dat ”De Da Vinci Code” Dan Brown zijn beste boek tot nu toe is geweest (zegt men) en toen ik naar de film keek kon ik me dat ook wel goed voorstellen. Ik heb achteraf ook de film Inferno gekeken en raakte helemaal in de war. Wie de good-guy in het boek is, is de bad-guy in de film en andersom, daarnaast hebben ze veel dingen weggelaten. Het boek vond ik, zoals in de meeste gevallen, dus weer een stuk beter dan de film. Het speelt zich grotendeels af in Florance; een stad waar ik een paar keer ben geweest en dus veel herkende: Leuk!

Robert Langdon heeft vanaf bladzijde 1 al last vast geheugenverlies en samen met hem weet je niet wat er zich de afgelopen 2 dagen is gebeurt. Vanwege een schotwond in het hoofd is hij naar een ziekenhuis in Florance gebracht en Langdon heeft geen idee hoe hij in deze stad terecht gekomen is. Sienna Brooks is zijn verpleegster en wanneer Langdon genoodzaakt blijkt te zijn om te vluchten schiet zij hem te hulp. Samen gaan ze het avontuur aan om het mysterie van de afgelopen 2 dagen op te lossen en dat begint allemaal met een verborgen koker in Langdon zijn jas. Dit mysterie blijkt alles te maken te hebben met Dante Alighieri en zijn werk over de hel: Inferno.

Je moet er van houden; puzzels, complotten, illusies en een stukje geschiedenis. Niets is wat het lijkt maar dat is juist de kracht van dit boek. Het is soms hier en daar wat langdradig en dan raakte ik even de draad kwijt van het stuk geschiedenis en theorieën die Brown dan helder probeert te krijgen. Maar daarentegen leer je stiekem wel een stukje kunstgeschiedenis en ik vind het knap hoe Brown het elke keer weer voor elkaar krijgt hier een spannend verhaal omheen te bedenken. Het boek heeft ook nog een bepaalde boodschap en zet je best aan het denken omdat het de realiteit zou kunnen worden.
Wanneer ik weer in Florance ben wil ik graag de musea bezoeken die in dit boek worden vermeld en ook in de film voorbij kwamen, ik ben benieuwd of ik het dan allemaal nog herken!
Ik heb mijn geschiedenis en kunstlessen voor de komende tijd in ieder geval wel weer gehad en ik vond het nog spannend ook!


Achterkant van het boek

Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wordt op een nacht wakker in een ziekenhuis in Florence zonder te weten hoe hij daar is beland. Geholpen door een stoïcijnse jonge vrouw, Sienna Brooks, vlucht Langdon en raakt hij verzeild in een duizelingwekkend avontuur. Langdon ontdekt dat hij in het bezit is van een reeks verontrustende codes, gecreëerd door een briljante wetenschapper; een genie dat geobsedeerd is door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri.
De strijd tegen deze mysterieuze vijand voert hen langs tijdloze locaties als het Palazzo Vecchio, de Boboli-tuinen en de Duomo, en Langdon en Brooks stuiten op een netwerk van verborgen doorgangen en eeuwenoude geheimen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.