Waardering: 7.8 
Aantal pagina’s: 360

Na het lezen van ‘’Het meisje in de trein’’ was ik erg enthousiast om te beginnen in het 2e boek van Paula Hawkins. Wel meer mensen waren onder de indruk van haar eerste boek deze werd zelfs verfilmd.
In haar 2e boek ‘’In het water’’ hangt hetzelfde gekke sfeertje; mysterieus met meerdere mogelijke uitkomsten. Er komen wel een stuk meer personages in voor wat aan het begin erg opletten is. Ieder hoofdstuk loop je mee met een andere personage met zijn of haar gedachten, meningen en belevingen. De hoofdstukken zijn kort waardoor het nog sneller weg leest.

Het boek begint met Jules, zij is onderweg terug naar het dorpje Beckford waar zij liever nooit meer heen was gegaan. Ze moet nu wel want haar zus Nel is dood aangetroffen in een waterpoel. Jules moet zich ontfermen over haar nichtje omdat Nel alleenstaande moeder was. Er is meteen onduidelijkheid over of het om zelfmoord of moord gaat. Al meerderen keren zijn er vrouwen dood aangetroffen in deze waterpoel. Is het toeval of zit hier een mysterie achter?

Al met al echt een aanrader als je een spannende thriller die je (nadat je een beetje bent ingekomen) niet snel meer kunt wegleggen. De ontknoping bij dit soort boeken is altijd zo fijn; Hehe! Nu weet ik eindelijk hoe het zit! Ik geef het boek een wat minder hoge waardering dan ”Het meisje in de trein” omdat dit boek minder is blijven hangen en dus wat minder indruk heeft gemaakt. Daarnaast vond ik het soms heel onduidelijk wie nou wie was en door de vele flashbacks kon ik best in verwarring raken. Maar dat kan natuurlijk aan mij liggen. Er zit overigens wel een kaartje bij waar de personages op staan; blijkbaar vond de schrijfster het zelfs verwarrend.


Achterkant van het boek

Nel, een alleenstaande moeder, wordt dood aangetroffen in de lokale rivier. Eerder die zomer sprong een tienermeisje op dezelfde plek haar dood tegemoet. Ze zijn niet de eerste vrouwen die ten prooi vallen aan deze donkere wateren, en hun dood veroorzaakt een golf van onrust over de rivier en zijn geschiedenis.
De vijftienjarige dochter van Nel blijft alleen achter. Daarom moet Nels zus, Jules, terugkeren naar het stadje dat ze jaren geleden de rug heeft toegekeerd. Voorgoed, dacht ze toen.

1 reactie op In het water – Paula Hawkins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.