Lekker Hollands en uiteindelijk spannendhuidpijn

Waardering: 7.7
Aantal pagina’s: 288

Na 2 boeken van ‘de Reiziger’ was ik even toe aan iets geheel anders tussendoor. Huidpijn it was, 9 maanden geleden zag je iedereen met deze (niet al te dikke) thriller. Het had dus wel mijn nieuwsgierigheid gewekt. De break van ‘de Reiziger’ duurde 2 dagen. Huidpijn leest heel makkelijk weg en ik vond het heerlijk om me (in mijn fantasie) weer even op Nederlandse bodem te begeven.

Het verhaal begint eerder als een roman dan een thriller. Anne, een wat oudere maar populaire televisiepresentatrice, wordt verlaten door haar grote liefde op een heel pijnlijk moment. De eerste 50 pagina’s gaan grotendeels over haar verdriet hiervan. Daarna moet ze toch echt weer op tv verschijnen en komen programma’s aan bod zoals; RTL Late night en De wereld draait door.
Ze valt in een bodemloze put, drinkt veel en rookt als een ketter. Wanneer dan ook nog eens haar ex wordt vermist krijgt ze het vage vermoeden dat zij daar misschien wel eens iets mee te maken kan hebben en de rest van Nederlands kijkt mee…

Meerdere mensen die ik sprak, waarvan ik wist dat zij het boek hadden gelezen, moesten heel diep nadenken waar het ook alweer over ging. Nu snap ik waarom. Het boek pakt je maar even, maar dat het je op dat moment pakt is soms al genoeg. Dat wil echter niet zeggen dat het blijft hangen. Ik kon het boek (toen het mysterie eenmaal begon) echt niet meer wegleggen maar toen ik het eenmaal uit had was het ook gelijk klaar. De nadreun en gedachten die je overhoudt aan een boek bleven weg vandaar dat ik nu al deze review schrijf terwijl er andere boeken zijn die ik eerder heb gelezen. Toch zeker wel een aanrader als boek tussendoor!


Achterkant van het boek

Anne is Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde en daarmee haar droom dreigt te verliezen, en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.

1 reactie op Huidpijn – Saskia Noord

  1. Goede recensie Car. Ik herken mezelf in de personen die het verhaal snel kwijt zijn. Ik heb het van de week even doorgebladerd en toen wist ik het weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.