Magisch als van ouds harry

Waardering: 8.5 
Aantal pagina’s: 367

Ben je een Harry Potter fan? LEES DIT BOEK!
Het is dan wel een beetje in een rare vorm geschreven want het is immers een script maar dat maakt het verhaal niet minder leuk. Ik was bang dat het niet hetzelfde gevoel zou geven als de andere boeken door de manier van schrijven. Toch bevond ik me weer in de magische wereld van J.K. Rowling. Ik wilde dit boek al veel eerder lezen maar door het reizen en afhankelijk zijn van wat er op je e-reader staat moest ik het nog even uitstellen.

Het boek speelt zich 19 jaar na het laatste boek van de Harry Potter reeks af. Harry is dus een stukje ouder en heeft een baan bij het ministerie van toverkunsten. Samen met Ginny heeft hij inmiddels 3 kinderen. Zijn zoon Albus is in mijn ogen de Harry van nu; door zijn opstandige gedrag en niet luisteren werkt hij zich een beetje/nogal in de nesten. Albus begint net met zijn opleiding tot tovenaar en meerdere jaren van Albus op Zweinstein worden beschreven. Hij raakt bevriend met Scorpius (de zoon van Draco Malfidus); wie had dat ooit gedacht de zoon van Harry z’n vroegere rivaal. Samen gaan zij meerdere avonturen aan, die zij eigenlijk zelf creëren. De band tussen vader en zoon komt in dit boek sterk naar voren maar ook hoe sterk een vriendschap kan zijn.
Van tijddrijvers en wisseldrank tot Voldemort en spreuken, alles komt weer in dit magische verhaal voor en brengt je weer even terug in de wereld van Harry Potter.

Laat je niet tegenhouden door het aantal pagina’s want doordat het in script-vorm is geschreven leest het heel snel weg. Voor mij was het boek helaas binnen 2 dagen alweer aan zijn einde. Als je nog nooit een Harry Potter boek hebt gelezen of de films niet hebt gezien, lees dit boek dan vooral niet. De personages en de verhaallijn zijn namelijk onbegrijpbaar wanneer dit je eerste boek van Harry Potter is. Ondanks dat het script makkelijk weg te lezen en leuk was, had ik toch liever weer een echt Harry Potter boek gelezen. Daarentegen ben ik al blij zat dat we nu weten hoe het verder gaat met Harry, zijn vrienden en zijn familie.


Achterkant van het boek

Het is negentien jaar geleden. Harry Potter (37) is vader van drie kinderen en heeft een zware baan op het Ministerie van Toverkunsten. Zoon Albus sluit vriendschap met Scorpius, zoon van voormalige vijand Draco Malfidus. Ze moeten afrekenen met het verleden en proberen de overleden Carlo Kannewasser met een Tijdverdrijver weer tot leven te wekken. Tijdens de uitvoering van deze familie-erfenis werken ze zich aardig in de nesten. Het achtste boek is gebaseerd op het script van een toneelstuk. Het omvat twee delen die elk twee bedrijven bevatten, die dan weer onderverdeeld zijn in scènes. Deze vorm vraagt enige leesgewenning, omdat het boek alleen uit dialogen bestaat. De cursief gedrukte teksten geven de toneelsetting aan. Naast de magische avonturen is de vader-zoonrelatie een belangrijk thema. Voor de talrijke Potter-fans een must read.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.