Waardering: 8.1grof geld
Aantal pagina’s: gemiddeld 300 

Een vriendinnetje van mij leest deze boeken al jaren. Uiteraard, omdat ik altijd geïnteresseerd bent naar wat iemand leest, vroeg ik dat haar ook altijd. Telkens weer kreeg ik hetzelfde antwoord: de misdaadseries van Janet Evanovich over bounty hunter Stephanie Plum. Toen we in november een weekendje naar Rome waren had ze het nieuwste boek mee (nummer 24) en dat boek ging na deze 2 dagen helemaal gelezen weer mee terug de koffer in (we hebben ook nog heel veel leuke dingen gedaan hoor, ze leest gewoon snel). Ik moest deze boeken toch maar eens gaan proberen en dus kreeg ik de eerste 3 mee van haar, gebundeld in 1. De eerste 3 zijn uit en de volgende 3 liggen klaar, ik ben om.

Alle boeken gaan over de verhalen van Stephanie Plum en haar zaken als Bounty hunter voor het incassobureau van haar neef. Ze komt aan het baantje omdat ze even snel geld nodig had maar blijft na haar eerste zaak hangen in het wereldje. Stephanie woont in een appartementje met haar hamster Rex, 700 meter van haar ouders/oma af. Naast de zaken gaan de verhalen ook over de 2 mannen die met ups and downs in haar leven voorkomen. Plaatsvervangende schaamte is in veel gevallen wel aan de orde maar dat maakt het alleen maar leuk. Heerlijk zo een roerig leven van een 31 jarige vrouw zonder verdere verantwoordelijkheden.

Ik vind het erg vermakelijke boeken voor tussendoor. Dit zijn de boeken welke ik overdag lees als ik tijd heb en ‘s avonds lees ik weer heel iets anders. Ik hou van de humor die continue aanwezig is. Toch zijn het ook spannende verhalen welke elke keer weer heel anders zijn. Je begint langzaam te houden van de personages en ik weet ook zeker dan ik ze uiteindelijk allemaal ga lezen. Maar er is nog zoveel meer!! Dus voor tussendoor is het heerlijk om te blijven volgen. 2 waarschuwingen: Het zijn wel echt vrouwenboeken en het cijfer dat ik geef is puur omdat ik het erg leuke boeken vind maar het zijn geen mooie of indrukwekkende verhalen, gewoon super leuk om te lezen.


Achterkant van het eerste boek

Stephanie Plum werkt uit geldnood als premiejager voor een incassobureau. haar eerste opdracht is de opsporing van Joe Morelli, een ex-politieman die wordt verdacht van moord. Pikant detail: Morelli is de supermacho die Stephanie op haar zestiende ontmaagdde. Hun haat-liefdeverhouding zorgt voor de nodige spanning als ze allebei betrokken raken bij de duistere praktijken van een zwaargewicht bokser.

1 reactie op Grof geld, De tweede ronde en Het derde dossier – Janet Evanovich

  1. Leuke beoordeling! Aan de ene kant word ik nieuwsgierig aan de andere kant zijn het vrouwenboeken zoals je meldt. Dat laat ik dan maar ook zo. Alle vrouwen: lezen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.