Waardering: 8.2 
Aantal pagina’s: 187

Ik zocht een boek voor even tussendoor nadat ik net het 4e deel uit had gelezen van ‘De Reiziger’. Omdat ik toch al in de hele scene zat van de ”oude tijd” koos ik voor dit vrij dunne boek van Simone van der Vlugt. Binnen 2 dagen was het alweer uitgelezen. Bij dit liefdesverhaal kon ik heerlijk wegdromen maar ook in spanning zitten. Goede keuze dus!

Ginevra is niet alleen de titel van het boek maar ook de naam van de hoofdrolspeelster van het boek. Het is een ware roman dat zich afspeelt in Florance (toen nog Fiorenza genaamd), waarin Antonio en Ginevra hun liefde en leven aan elkaar willen geven maar anderen dit onmogelijk maken. Grotendeels omdat Antonio al net iets verder was in de tijd met zijn denkwijze over hemel en aarde. Dit maakt het verhaal niet alleen romantisch maar ook nog eens behoorlijk spannend en emotioneel. Naast de liefde wordt ook de omgeving en de sfeer van die tijd goed omschreven. Maar ook de grootse problemen van die tijd, want de pest komt om de hoek kijken…

Een heerlijk boek voor even tussendoor dus, eigenlijk wel jammer dat het maar zo dun is waardoor de karakters niet uitgediept kunnen worden. Echter boeit het verhaal continu en proef je de sfeer van de oude jaren en van de hartstochtelijke liefde waar dit verhaal over gaat. Van mij had het dikker mogen zijn maar misschien is het ook wel de kracht van het boek. Het verhaal knalt er hierdoor misschien wel extra uit waardoor je er 187 bladzijde lang helemaal in zit.


Achterkant van het boek

Florence, 1347. De achttienjarige Ginevra wordt stapelverliefd op de intelligente Antonio, maar wanneer hij haar vader om haar hand vraagt weigert die; er doen geruchten de ronde over de verlichte ideeën die Antonio eropna houdt. Ginevra ziet slechts één uitweg: er stiekem vandoor gaan met haar grote liefde. Ze vertrekken nog diezelfde dag, maar hun vlucht wordt in de kiem gesmoord. Terug in Florence dwingt Ginevra’s vader haar te trouwen met een rijke weduwnaar. Ze wordt een gevangene in haar eigen huis. Als vervolgens de pest uitbreekt, is niemand zijn leven meer zeker. Kan ware liefde werkelijk alles overwinnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.