Waardering: 7.9 geheim van mij man
Aantal pagina’s: 400

Mijn eerste luisterboek op Storytel, 11 uur en 40 minuten duurde dit boek en in minder dan 1 week was het uit. Natuurlijk is het wel even wennen, dat luisteren in plaats van lezen. Je moet wel je gedachten erbij kunnen houden en daarom is het belangrijk boeken te luisteren waar je aandacht ook daadwerkelijk bij blijft. Het ging mij best goed af! Lekker tijdens het huishouden of onderweg naar het werk luister ik naar de boeken die op mijn boekenplank staan opgeslagen. Dit was dus de eerste en ik vond het een goede keuze!

”Het geheim van mijn man” gaat over 3 vrouwen, die ondanks hun verschillende levens uiteindelijk veel met elkaar te maken zullen krijgen. Je volgt het verhaal van de 3 vrouwen vanuit ieder hun eigen oogpunt en levensstandpunt. De ene keer een hoofdstuk van Cecilia, dan weer een van Tessa of Rachel. Cecilia vindt een mysterieuze brief van haar man welke zij in het begin niet open mag maken, Tessa heeft huwlijksproblemen en Rachel haar dochter is jaren geleden op 17-jarige leeftijd vermoord zonder dat de dader is gevonden.
In de brief van Cecilia staat haar man zijn meest donkere geheim wat het leven van de drie vrouwen uiteindelijk samenbrengt.

Het is echt een vrouwenboek met veel drama, romantiek en spanning. Het is best een dik boek en soms vond ik het net wat langdradiger. Je leest 3 verschillende personen en af en toe ook nog het verhaal van iemand anders in het verleden. Dit is achteraf gezien een goede toevoeging voor het verhaal omdat je weet dat deze mensen iets met elkaar gemeen moeten hebben of verweven moeten zijn. Het verhaal zit zeer goed in elkaar, het is niet altijd een pageturner maar wel een boek wat je interesse wekt en wat je verder wilt lezen. Het is realistisch en de diverse banden in het verhaal zijn goed uitgewerkt. De alwetende verteller schept een interessant perspectief waardoor je geïnteresseerd blijft, daarom geef ik dit boek geen laag en ook geen hoog cijfer. Het is gewoon een goed en vermakelijk boek voor de vrouwen!


Achterkant van het boek

Mijn lieve Cecilia, als je dit leest, ben ik er niet meer…
Stel je voor dat je man een brief aan je heeft geschreven, om te openen na zijn dood. Stel je voor dat die brief zijn diepste, meest donkere geheim bevat. En stel je dan eens voor dat je deze brief toevallig vindt terwijl je man nog springlevend is.

Cecilia Fitzpatrick is een succesvolle zakenvrouw, staat voor iedereen klaar en is een toegewijde echtgenote en moeder. Maar die brief gaat alles veranderen, en niet alleen voor haarzelf.

1 reactie op Het geheim van mijn man – Liane Moriarty

  1. Vrouwenboek dus waarschijnlijk niet aan mij besteed. Wat me wel intrigeert is het uitdiepen van diverse levensverhalen die ook nog met elkaar zijn verbonden. Kan je veel kanten mee op. Maar voor de schrijver ook wel weer een opgave om niet te verzanden.

    Wederom dank voor de rescensie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.