Boek vol geheimendie laatste zomer

Waardering: 7.0
Aantal pagina’s: 350

Ondanks de feestdagen moest dit boek er toch binnen een weekje aan geloven. Ik keek er lange tijd naar uit omdat ik ”Haar naam was Sarah” heel goed vond. Mede door de intro, die gelijk al mysterieus en spannend eindigt, wil je meteen verder lezen.

Dit boek gaat over Antoine Rey, een pas gescheiden vader van 3 kinderen die zich daar, vooral aan het begin, niet bepaalt gelukkig bij voelt.
Hij is erg close met zijn zus Mélanie en voor haar verjaardag neemt hij haar mee naar een plek waar zij vroeger kwamen met hun moeder, die al jaren terug is overleden. Door de terugkeer naar deze plek herinnert Mélanie zich iets uit het verleden, maar wat dat is…

Het is fijn geschreven, Rosnay beschrijft bepaalde dingen (gelukkig niet alles) tot in detail en dan wel op zo’n manier dat je het gerecht bijna proeft wanneer er gegeten wordt. Het verhaal blijft ook niet hangen bij dat ene onderwerp, het gewone leven gaat immers gewoon door. Er wordt zelfs een tijd helemaal geen aandacht meer besteed aan het mysterieuze begin waardoor de spanning langzaam wordt opgebouwd, je weet dat Antoine er uiteindelijk achter gaat komen.

Een heel mooi boek, ondanks dat het midden ervan niet heel spannend is maar eerder triest blijf je geboeid om verder te lezen. Aan het einde bleef de klapper echter weg wat wel een beetje een anticlimax was.


Achterkant van het boek

Antoine Rey heeft het perfecte cadeau voor de veertigste verjaardag van zijn zus bedacht: een lang weekend aan zee op het eiland Noirmoutier, waar hij en Mélanie in hun kinderjaren de vakanties doorbrachten. Hoewel ze fijne herinneringen hebben aan de eindeloze zomers, zijn beiden nooit meer teruggekeerd naar deze plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.