Ongecompliceerd grappigbommenmeisje

Waardering: 7.8
Aantal pagina’s: 352

Na de lol die ik had bij ”De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween” keek ik uit naar het volgende boek van Jonas Jonasson, welke ook weer een aparte titel bleek te hebben. Ik heb deze gelezen, tegelijk met mijn vriend, tijdens onze reis door Peru. We lagen allebei weer in een deuk en het maakte de lange busritten een stuk leuker!

Jonas Jonasson heeft echt een geheel eigen schrijfstijl en ook in dit boek komt dat weer terug; een uitgedacht en fantasierijk verhaal met één voor één tot in detail uitgewerkte personages. Je moet er wel van houden want de avonturen die Nombeko (het hoofdpersonage) meemaakt zijn verre van geloofwaardig en soms wat over de top. Van een idiote ingenieur tot een aparte tweeling en van de Zweedse koning tot Mossad agenten, je kan het zo gek niet bedenken maar het komt allemaal voor in dit boek. Toch valt uiteindelijk alles op z’n plek en blijft het je elke keer weer verrassen.

Dit boek heb ik weer met een glimlach (en soms een schaterlach) gelezen. Ik vond ”de 100 jarige man” net iets leuker omdat daar wat meer vaart in zat. Wil je voor de wintermaanden nog een boek om je een beetje op te vrolijken? Kies dan voor een boek van Jonas Jonasson!


Achterkant van het boek

Atoombommen, Mossad en Zweedse politie, een drankzuchtige ingenieur, een kussenfabriek, een kist antilopevlees, een domme, impulsieve broer: Jonas Jonasson mengt deze ingrediënten – en nog veel meer – onnavolgbaar door elkaar tot een verhaal dat vooral géén gewoon verhaal wil zijn. In hoog tempo volgen de verwikkelingen elkaar op en in voortvarendheid en slimheid doen Nombeko en Holger 2 niet onder voor de 100-jarige Alan uit De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.