Eye opener maar iets té spiritueelcelest

Waardering: 7.0
Aantal pagina’s: 240

Ik kreeg dit boek een aantal weken geleden in mijn handen gedrukt door mij moeder. Er zijn de laatste tijd zoveel dingen veranderd in mijn leven en zij vertelde mij dat dit voor deze periode wel eens een goed boek voor mij zou zijn om te lezen. Al is het boek soms wat zweverig er staan echt wel een aantal punten in waardoor ik anders ben gaan denken over bepaalde dingen.

Er wordt een oud manuscript gevonden in de Oerwouden van Peru dat verteld over de uiteindelijke bepaling en het doel van de mensheid, en dit wordt beschreven in 9 verschillende inzichten. Een Amerikaan wordt door een vriendin op de hoogte gesteld van het bestaan hiervan en hij besluit af te reizen naar Peru om hier meer over te weten te komen. Al snel komt hij allerlei verschillende mensen tegen die ook met het Manuscript bezig zijn en reist hij af door een groot deel van Peru om de inzichten onder ogen te komen. Maar uiteraard is er ook een groep die tegen het Manuscprit is, zij vinden dat deze de essentie en boodschappen van God en Jezus tegenspreekt. Er ontstaat daardoor een oorlog tussen deze 2 groepen. De tegenstanders willen het Manuscript (en in het bijzonder het 9e inzicht) zelfs vernietigen.
Het Manuscript bestaat uit de volgende 9 inzichten:

 1. Word je bewust van het toeval/de omstandigheden in iemands leven of bestaan.
 2. Ervaar een hoog begrip voor de wereldgeschiedenis en menselijke ontwikkeling.
 3. Word je er bewust van dat alle levende wezens een enorm energieveld bezitten (aura).
 4. Word je er bewust van dat sommige mensen andere mensen hun energie afnemen, waarmee een conflict gecreëerd kan worden.
 5. Realiseer je dat controle en dominantie jou en anderen niet helpt.
 6. Word je er bewust van dat je een droom hebt en een bestemming om te vervullen.
 7. Word je er bewust van dat vele van je gedachten en acties begeleid worden.
 8. Realiseer je dat sommige mensen het antwoord hebben dat je zoekt.
 9. Het kunnen begrijpen dat de mensheid op reis is naar het kunnen leven in harmonie met elkaar en de natuur, en dat de wereld zich ontwikkelt over 1000 jaar tot een paradijs.

Het boek is een tijdlang echt een hele grote hype geweest en in 34 verschillende talen uitgebracht, er is zelfs een film van gemaakt welke ik ongetwijfeld nog een keer wil zien.
Ik ben het afgelopen jaar zelf nog in Peru geweest en mede daarom was het erg leuk om te lezen omdat ik veel erin herkende.
Het boek was voor mij vaak wel net iets te zweverig, mede omdat het ook veel over God e.d. gaat en ik niet gelovig ben. Maar in sommige stukken kon ik me wel goed vinden en ben ik ook echt anders gaan denken. In het speciaal het 1e, 4e, 6e en 8e inzicht. Ik denk namelijk de laatste tijd echt dat in vele gevallen toeval niet bestaat en dan heb ik het vooral over het ontmoeten van mensen. De laatste tijd is mijn leven zo erg veranderd en eigenlijk allemaal doordat ik op een bepaald moment op een bepaalde plek was en een andere persoon ook. Ik kan als voorbeeld geven dat ik in oktober 1 keer met een meisje heb gewerkt, haar daarna nooit meer heb gezien maar ze wel aan me dacht toen zij vervangen moest worden op haar werk omdat ze zelf een nieuwe baan had. Hierdoor heb ik nu een baan en die had ik op dat moment ook echt heel hard nodig. Meestal is het zo dat je elkaar op dat moment nodig hebt en ik denk echt dat dat in vele gevallen toevallig lijkt maar dat het eigenlijk gewoon echt zo moest zijn.
Ik geloof ook dat je energie kan krijgen van mensen en zij van jou en je het voelt wanneer dit niet meer gelijk is. Het moet namelijk niet zo zijn dat jij alleen maar energie geeft en de ander ontvangt zonder dat je er iets voor terug, vooral in liefdesrelaties.

Ik denk dat iedereen zich wel in dit boek kan vinden op wat voor manier dan ook. Het hele verhaal om het manuscript heen is op zich wel spannend maar als er alleen een uitleg was geweest over de inzichten was het voor mij ook genoeg geweest. De hoofdrolspeler komt namelijk ”toevallig” alleen maar mensen tegen in heel Peru die ook opzoek zijn naar het Manuscript. Ik had het leuker gevonden als de inzichten ook wat meer gebaseerd waren op zijn persoonlijke leven.
Het is voor mij in ieder geval goed geweest dit boek nu te lezen, maar dat je zoveel energie in je op kan nemen dat je de poort naar de hemel kunt zien gaat mij nou net weer even wat te ver…


Achterkant van het boek

De o.a. DE CELESTIJNSE BELOFTE beschrijft (De zoektocht naar een manuscript dat diep in het regenwoud van Peru ligt te wachten op ontdekking. Onmiskenbaar bevat het manuscript een schat aan wijsheid, maar er zijn mensen die verspreiding van deze kennis willen tegenhouden. De hoofdpersoon wordt in zijn zoektocht dan ook tegengewerkt door vertegenwoordigers van het gezag, die afbrokkeling van hun macht vrezen wanneer de inzichten uit het geschrift zouden worden ontsluierd. Ondanks het steeds weer dreigende gevaar wordt de tocht voortgezet en geeft het Manuscript zijn uitzonderlijke geheimen één voor een prijs – aan de hoofdpersoon, maar ook aan de lezer.

1 reactie op De celestijnse belofte – James Redfield

 1. Ben er mee bezig. Zal mij benieuwen of ik hetzelfde ervaar.
  Goede uitleg, ben dus een beetje vooringenomen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.