Geweldig leuk de-100-jarige-man-die-uit-h

Waardering: 8.3
Aantal pagina’s: 360

Ik heb eigenlijk nooit met boeken dat ik echt hardop moet lachen maar bij dit boek kon ik niet anders! Ik werd er vrolijk van en kon niet stoppen met lezen. De titel alleen al spreekt boekdelen.

Het boek begint wanneer Allan 100 jaar wordt in het bejaardentehuis maar besluit deze dag elders te vieren. Wat er daarna volgt is een fantasierijk en grappig avontuur waarin Allan altijd op het juiste moment op de goede plek is. De personages die Allan leert kennen zijn helemaal uitgedacht tot in detail en totaal verschillend van elkaar.
Door de vele flashbacks kom je erachter hoe Allan zo een avonturier geworden is en dat dit één van de raarste karakters is waar je in tijden kennis mee hebt gemaakt.

Ik heb dit boek met heel veel plezier gelezen, wat ik niet had verwacht. Aan het einde wordt het allemaal een beetje ongeloofwaardig maar door het hele verhaal ervoor en de lol die je ervoor terug hebt gekregen maakt dat allemaal niet meer uit. Ik heb dit boek gelijk aan allebei mijn oma’s cadeau gedaan.


Achterkant van het boek

Allan wordt honderd en dat wordt groots gevierd in het bejaardentehuis, behalve dan dat de jarige het op zijn heupen krijgt en kort voordat het feest losbarst, vertrekt. De tijd die hem rest kan hij beter besteden, vindt hij, en hij klimt uit het raam en verdwijnt. Pers en burgemeester hebben het nakijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.